European Sleeper: ‘Door PIM zal de eerste nachttrein dit voorjaar al rijden’

Chris Engelsman.jpg

Een splinternieuwe spoorwegmaatschappij speciaal voor nachttreinen in Europa, opgestart vanuit een gezamenlijke passie voor nachttreinen. “Met hulp van PIM zal onze eerste nachttrein naar Praag aankomend voorjaar al rijden”, vertelt mede-oprichter Chris Engelsman enthousiast.

Engelsman woonde vroeger aan de spoorlijn waar de Nord West Express naar Kopenhagen, Warschau en Moskou langskwam. In die tijd reden er elke dag ongeveer tien nachttreinen vanuit Nederland. Toen in 2016 de laatste nachttrein vertrok, ontstond bij Engelsman het idee om een eigen nachttrein op te zetten. Elmer van Buuren van Train2EU had net als Engelsman een lang gekoesterde droom voor een eigen nachttrein. Ze bundelden hun krachten en zo ontstond European Sleeper.

Fantastisch resultaat

“PIM heeft ons geholpen bij het aanscherpen van onze propositie en heeft scherper gekregen welke financieringsbehoeften wij hebben”, zo vertelt Engelsman. “We hebben afgelopen mei een groot deel van onze aandelen verkocht om startkapitaal bij elkaar te krijgen en daar hebben we een half miljoen euro mee opgehaald, dus dat is een fantastisch resultaat waar wij echt verder mee kunnen.”

“Met dat half miljoen kunnen wij onze eerste nachttrein organiseren en dat is een nachttrein van Brussel via Amsterdam naar Berlijn en Praag. We zijn nu heel druk bezig met de organisatie neerzetten en de marketing te organiseren”, aldus Engelsman. “We verwachten dat de eerste nachttrein naar Praag in april 2022 gaat rijden.”

Chris Engelsman was één van de ondernemers die aanwezig was tijdens het Ecosysteem NH dinner afgelopen vrijdag 17 september in restaurant Dauphine in Amsterdam.

• Meer weten over PIM? Lees hier meer en plan een intake of ga zelf aan de slag met onze online academy.

PIm Ondernemer Chris Engelsman vertelt hoe hij 500.000 euro ophaalde.

Previous
Previous

ROM officieel gelanceerd in Noord-Holland onder de nieuwe naam ROM InWest

Next
Next

Kumasi drinks haalt 150.000 euro op bij Rabobank