ROM officieel gelanceerd in Noord-Holland onder de nieuwe naam ROM InWest

PIM tekent convenant met ROM InWest

Vlnr: Tom van der Schoot (PIM),  Margriet Larmit   (ROM), Valerie Vallenduuk (PIM), Vincent van Woerkom (ROM) en Mike Rijkers (PIM)

Vlnr: Tom van der Schoot (PIM), Margriet Larmit (ROM), Valerie Vallenduuk (PIM), Vincent van Woerkom (ROM) en Mike Rijkers (PIM)

Noord-Holland was de enige provincie zonder regionale ontwikkelingsmaatschappij (ROM), maar daar is sinds vandaag officieel verandering in gekomen. Daarnaast werd vandaag in bijzijn van demissionair minister van Economische Zaken en Klimaat, Stef Blok de nieuwe naam aangekondigd: ROM MRA NHN i.o. wordt ROM InWest. Want, zo zegt ad interim directeur Vincent van Woerkom: “We gaan innoveren en investeren in het westen van het land.”

Vanuit de voormalige koepelgevangenis in Haarlem - Cupola XS - zal ROM InWest innovatieve ondernemers in Noord-Holland financiële ondersteuning bieden. Daarnaast worden bedrijven geholpen met het ontwikkelen van hun businessplannen. Het doel hiervan is om de regionale en duurzame economie te stimuleren.

Vruchtbare samenwerking ROM en PIM NH

Tom van der Schoot, projectleider bij PIM, een van de partners van ROM InWest is blij dat Noord-Holland nu ook een regionale ontwikkelingsmaatschappij krijgt. “Wij kijken enorm uit naar een vruchtbare samenwerking, zodat we ondernemers in onze provincie nog beter kunnen ondersteunen.”

Het begon in eerste instantie met vier ontwikkelingsmaatschappijen in Noord-Nederland, Oost-Nederland, Limburg en Brabant, om de economische achterstand in deze gebieden op te lossen. Het initiatief hiervoor lag bij het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Later werden ook in meer welvarende regio’s ontwikkelingsmaatschappijen opgestart, met de komst van het ROM naar Noord-Holland zijn er nu negen locaties. Met de komst van de locatie in Haarlem is nu elke provincie voorzien van een ROM.

De officiële lancering van ROM InWest is met een gezamenlijke druk op de rode knop een feit, in bijzijn van demissionair minister Stef Blok (tweede van rechts)

De officiële lancering van ROM InWest is met een gezamenlijke druk op de rode knop een feit, in bijzijn van demissionair minister Stef Blok (tweede van rechts)

ROM InWest officieel gelanceerd

Van Woerkom is blij met de lancering van ROM InWest. “Ik ben vooral ook heel trots dat het is gelukt om de ‘eigenwijze’ Noord-Hollanders en de ‘internationale’ Amsterdammers aan elkaar hebben kunnen verbinden”, vertelt hij. Zonder die verbinding was ROM InWest nooit gelukt.”

Door te innoveren, investeren en internationaliseren, realiseren de verschillende ROM’s jaarlijks duizenden nieuwe arbeidsplaatsen en miljarden aan investeringen in de regionale economie. Met de opening van ROM in Noord-Holland kan het bereiken van de ondernemers en bedrijven in deze regio worden gemaximaliseerd. Ook in Noord-Holland zal de ROM zich inzetten om op maatschappelijke thema’s zoals bijvoorbeeld gezondheid, duurzaamheid, voeding en digitalisering voor en met het innovatieve mkb impact te maken.

Meer weten over ROM InWest?  

Klik hier voor meer informatie. Eerder verscheen in het Financieel Dagblad een artikel over de komst van ROM naar Noord-Holland.

Previous
Previous

The Dutch Weed Burger: “De hulp van PIM resulteerde in de verkoop van het bedrijf”

Next
Next

European Sleeper: ‘Door PIM zal de eerste nachttrein dit voorjaar al rijden’