Mkb-subsidies beschikbaar voor innovaties

Er is subsidie voor mkb-ondernemers in Noord-Holland die aan het begin staan van een innovatietraject. In 2023 stellen provincie Noord-Holland en Rijk hiervoor ruim €9,5 miljoen beschikbaar. De regelingen voor haalbaarheidsprojecten en R&D samenwerkingsprojecten staan al open en er is nog budget. Aanvragen kan nog tot 12 september 2023.

De regelingen zijn er voor Noord-Hollandse mkb-ondernemers die op zoek zijn naar financiering in de beginfase van hun project. Mkb-bedrijven kunnen subsidie aanvragen voor haalbaarheidsprojecten en Research & Development samenwerkingsprojecten. De activiteiten waarvoor subsidie wordt aangevraagd moeten passen binnen het Missiegedreven Innovatie- en Topsectorenbeleid.
 
Veel ondernemers maakten de afgelopen jaren al gebruik van de regelingen. In 2022 is er aan 132 haalbaarheidsprojecten en 31 R&D-samenwerkingsprojecten subsidie verleend. Het gaat om uiteenlopende initiatieven zoals off-grid elektrische energie door middel van mobiele batterijen en een apparaat dat op eenvoudige en veilige wijze technologie inspecties uit kan voeren onder water.

Vraag subsidie aan

Kijk voor een toelichting op de regeling MIT R&D projecten op MKB innovatiestimulering topsectoren (MIT) Noord-Holland - R&D-Samenwerkingsproject, subsidie of voor MIT haalbaarheidsprojecten op MKB innovatiestimulering topsectoren (MIT) Noord-Holland - Haalbaarheidsproject, subsidie.

Ondersteuning voor ondernemers 

Ondernemers kunnen ook gebruik maken van Investeringsgereedprogramma PIM, het versnellingsprogramma GO! –NH en het Innovatiefonds Noord-Holland. Mogelijk kunnen zij in aanmerking voor ondersteuning vanuit ROMInWest. Ondernemers in Noord-Holland Noord kunnen terecht bij Ontwikkelingsbedrijf NHN voor advies en ondersteuning bij subsidie- en investeringsvragen.

Previous
Previous

Met PIM haalt innovatief mkb in Noord-Holland 200 miljoen aan financiering op

Next
Next

De PIM Podcast