De PIM Podcast

Voor innovatieve mkb-ondernemers zijn er talloze financieringsopties. Maar welke financieringsvorm past het beste bij jouw doelen en bedrijfsfase, hoe vergelijk je investeerders met elkaar en hoe vergroot je de slagingskans van een financieringsaanvraag? Op 24 februari ging de podcastreeks van PIM Noord-Holland live.

Interviews met financiers en succesvolle aanvragers

Met de podcast worden innovatieve en duurzame ondernemers uit Noord-Holland geïnspireerd en geinformeerd over de financiering van innovatieve, duurzame ideeën. Valerie Vallenduuk en Mike Rijkers spreken in verschillende afleveringen met financiers én met ondernemers die succesvol een financiering hebben aangevraagd.

Alternatieve manier van financieren

PIM helpt mkb-ondernemers uit de zogenoemde missie gedreven sectoren: Energietransitie & Duurzaamheid, Landbouw, Water & Voedsel, Gezondheid & Zorg of Veiligheid.

Valerie Vallenduuk, PIM Adviseur: “Kleine en middelgrote ondernemers uit Noord-Holland die werken in sectoren met een missie, zoals energietransitie en duurzaamheid, landbouw, veiligheid, water en voedsel, gezondheid en zorg, zijn innovatief maar slagen er niet in om financiering te verkrijgen met hun accountant of vaste bankadviseur.
Ze zoeken naar alternatieven en vragen zich af wat hun mogelijkheden zijn. Welke alternatieven zijn er voor een 'gewone' banklening? Welke vorm van financiering is geschikt voor een kleine of middelgrote ondernemer? En hoe pak je dit precies aan?

In deze podcast worden verschillende thema’s en fasen behandeld op gebied van de groei- en financieringsbehoeften. Een aantal thema’s die toegelicht worden zijn: subsidies, crowdfunding, Rabo-Innovatielening, banklening of krediet en informele investeerders. De podcast is een terugluisterreeks, zodat mensen op een voor hen geschikt moment op een voor hen interessant onderwerp kunnen instappen.”

Ondernemers aan het woord

“Wat ik zelf wel aardig vind, is dat we niet alleen de fondsen aan het woord laten over de criteria waarop zij selecteren, maar we gaan ook in gesprek met ondernemers die een succesvolle aanvraag hebben ingediend. Waarom kozen zij voor dit fonds, hoe verliep het aanvraagproces, wat zouden ze de volgende keer anders doen, wat hebben ze met het geld gedaan en wat zijn hun toekomstplannen”, voegt Mike Rijkers toe.

“Het moet een informatieve, maar vooral ook inspirerende podcast worden voor ondernemers die een overzicht willen krijgen van de belangrijkste financieringsvormen in Noord-Holland, om vervolgens een weloverwogen beslissing te kunnen nemen. We zoeken bovendien naar praktische antwoorden over hoe je als ondernemer aan de slag kunt gaan met het ophalen van alternatieve vormen van financiering.”

Previous
Previous

Mkb-subsidies beschikbaar voor innovaties

Next
Next

Subsidie Circulaire ketenprojecten