PDENH: “Wij helpen bedrijven zich te ontwikkelen, te groeien en hun duurzame ambities te realiseren”

Bart Blokhuis is directeur van PDENH, wat staat voor Participatiefonds Duurzame Economie Noord-Holland. Het investeringsfonds heeft 85 miljoen euro beschikbaar om te investeren in duurzame en innovatieve bedrijven en initiatieven. “We zijn een Noord-Hollands participatiefonds dat investeert in duurzame economie in de provincie Noord-Holland.”

PDENH heeft heel duidelijk voor ogen wat voor hen belangrijk is en waar ze in geloven. “Circulaire economie, duurzame mobiliteit en de energietransitie, dat zijn onze drie speerpunten”, aldus Blokhuis.

De samenwerking met PIM sluit volgens hem goed aan bij de doelstellingen en werkwijze van PDENH. “Wij investeren in business cases die al een zeker mate van volwassenheid hebben, waarbij de allereerste prille risico’s er al uit zijn”, legt Blokhuis uit. “PIM heeft daar alvast goed naar gekeken en heeft de business cases zodanig in elkaar gezet dat het klopt. Investeerders zoals PDENH kunnen zo instappen.

Daarna is het aan de investeerder om startende bedrijven naar de volgende fase te brengen. “Dat ze zich kunnen ontwikkelen, groeien en dat ze mensen kunnen aannemen”, zegt Blokhuis. “En, niet te vergeten, dat de start-ups hun duurzame ambities daadwerkelijk kunnen realiseren.”

Bart Blokhuis was één van de gasten die aanwezig was tijdens het Ecosysteem NH dinner op vrijdag 17 september 2021 in restaurant Dauphine in Amsterdam.

Ben je PIM alumni? Let dan op de datum voor ons volgende diner in 2022 aangezien we zo vol zitten.

• Meer weten over PIM? Lees hier meer en plan een intake of ga zelf aan de slag met onze online academy.

Previous
Previous

Bambooder: “We zijn op zoek naar startmarkten om grootschalig te kunnen produceren”

Next
Next

Product for Product: “Het circulair maken van producten bereiken wij in drie stappen”