Persbericht: Amsterdam gaat samenwerken met PIM Noord-Holland

Amsterdam - 22 maart 2022

 PIM bestaat dit jaar alweer 5 jaar! In de afgelopen jaren werden maar liefst 635 ondernemers ondersteund door PIM-adviseurs en werd er ruim 133 miljoen euro aan financiering opgehaald. Het jaar 2022 is niet alleen een jubileumjaar, maar ook het jaar waarin de gemeente Amsterdam deelneemt aan het ondernemersprogramma van de provincie Noord-Holland met een bedrag van 500.000 euro. Met dit bedrag kunnen meer ondernemers in Amsterdam geholpen worden en kan zo’n 15 miljoen extra aan groeikapitaal voor ondernemers worden aangetrokken.  Gedeputeerde Ilse Zaal en wethouder Egbert de Vries vertelden meer over de samenwerking tijdens de online talkshow op woensdag 23 maart.  

 

Op woensdag 23 maart 2022 vond de één uur durende online talkshow plaats met bestuurders, ondernemers en investeerders uit de Metropool Regio Amsterdam om de samenwerking te vieren. De vraag, hoe pak je financiering van duurzaamheid en digitalisering aan, stond centraal in de studio. In de studio namen plaats onder andere gedeputeerde Ilse Zaal, Amsterdamse wethouder Egbert de Vries, PIM projectleider Tom van de Schoot, CEO ROM InWest Janet Nieboer, directeur PDENH Bart Blokhuis, Rabobank directeur Erik Versnel en ondernemers Joyce Knappe (Pro Parents) en Henk Kras (Circular Plastics). 

Henk Kras vertelt over de onlangs opgehaalde financiering voor zijn onderneming. Circular Plastics stimuleert het hergebruik van materialen binnen een gesloten kringloop en heeft partners nodig zoals Rabobank om dit grootschalig aan te pakken.  Ook Joyce Knappe neemt de aanwezigen mee in het resultaat van de financieringsronde die zij vorig jaar ophaalde voor Pro Parents. Pro Parents maakt inclusief werkgeverschap digitaal.

De talkshow wordt gehost door PIM-adviseurs Mike Rijkers en Valerie Vallenduuk en is een officiële sessie tijdens Amsterdam Capital House 2022. Amsterdam Capital House maakt drie dagen met betekenisvolle connecties mogelijk, die gaan over Human, Social & Financial Capital.

 De talkshow is hieronder terug te kijken of op het youtube kanaal van PIM

Previous
Previous

Move2Social Noord-Holland powered by PIM NH

Next
Next

Gedeputeerde Ilse Zaal: “PIM is een ‘loketfunctie’ voor mkb-ondernemers”