Gedeputeerde Ilse Zaal: “PIM is een ‘loketfunctie’ voor mkb-ondernemers”

Ilse Zaal werd in mei 2020 geïnstalleerd als lid van de Gedeputeerde Staten van Noord-Holland, met in haar portefeuille Economie. Sinds die tijd werkt Zaal nauw samen met PIM, dat mkb’ers in deze provincie helpt met groei en financieringsvragen.

“De samenleving staat voor grote uitdagingen, bijvoorbeeld op het gebied van klimaat, energietransitie en digitalisering”, zegt Zaal. “Mkb- ondernemers vervullen een sleutelrol in deze transities. We zien vaak dat deze mkb’ers moeite hebben met het vinden van financiering. Ik ben heel blij dat PIM ze daarbij helpt.”

De uit Zaandam afkomstige politica legt uit waarom de rol van PIM zo belangrijk is voor de startende ondernemers, die wel wat begeleiding kunnen gebruiken op het gebied van financieringsmogelijkheden. Ook gevestigd MKB kan de hulp van PIM inroepen of doorverwijzing vragen naar andere partners uit Noord-Hollland. “Er zijn verschillende financieringsmiddelen beschikbaar, bijvoorbeeld Participatiefonds Duurzame Economie Noord-Holland (PDENH) of het Innovatiefonds. PIM heeft als het ware een ‘loketfunctie’ om die fondsen te ontsluiten voor onze MKB-ondernemers.”

Vijfjarig bestaan PIM

Het PIM programma, voluit ‘Programma Investeringsgereed Innovatief MKB’ bestaat dit jaar vijf jaar. In de afgelopen jaren heeft PIM honderden ondernemers kunnen ondersteunen. Afgelopen zomer heeft Zaal diverse bezoeken gebracht aan een aantal van hen, waaronder Frans van den Berge van Product for Product, een webshop en groothandel in onder andere gerecyclede en recyclebare kantoorbenodigdheden uit Purmerend. Ook SlowMill, een Nederlandse uitvinding die energie van golven omzet in elektrische energie, kreeg een bezoek van de gedeputeerde in de Kooyhaven, onderdeel van Port of Den Helder. Met het huidige model – die de gedeputeerde mocht dopen - testen de ondernemers op dit moment op zee met twee doelen; energie kunnen opwekken onder zee-omstandigheden en stormbestendigheid.

Ilse Zaal was één van de gasten die aanwezig was tijdens het Ecosysteem NH diner op vrijdag 17 september 2021 in restaurant Dauphine in Amsterdam. Ben je PIM alumni? Houd onze website of jouw mail in de gaten voor ons volgende diner op 24 maart 2022.

• Meer weten over PIM? Lees hier meer en plan een intakegesprek of ga zelf aan de slag met onze online academy.

Previous
Previous

Persbericht: Amsterdam gaat samenwerken met PIM Noord-Holland

Next
Next

Bambooder: “We zijn op zoek naar startmarkten om grootschalig te kunnen produceren”