Subsidie Circulaire ketenprojecten

De toekomst is circulair. Circulaire economie is een manier om grondstoffen en producten opnieuw te gebruiken en afval te voorkomen door zowel het afvalbeheer als het ontwerp en productieproces aan te pakken. In Noord-Holland zijn er veel programma's en fondsen die innovatieve MKB-ondernemers helpen bij het realiseren van circulaire oplossingen. Maar ook landelijk is er subsidie beschikbaar om circulaire ketens op te zetten.

Met de nieuwe landelijke subsidie voor Circulair Keten Projecten (CKP) in 2023 is er nog meer mogelijkheid voor ondernemers om hun circulaire plannen te realiseren. Het kabinet stelt €4 miljoen beschikbaar voor MKB-ondernemers die samen aan een circulaire keten werken. Bedrijven, waaronder kleine en middelgrote ondernemingen, kunnen subsidie aanvragen voor 50% van de projectkosten, met een maximum van €20.000.

Wat zijn de subsidiabele activiteiten voor deze subsidie? Hieronder een overzicht:

  • Inzet medewerkers tegen een tarief van € 60,-

  • Inhuur procesbegeleider (verplichting in het subsidiereglement)

  • Apparatuur, zowel nieuwe als tweedehands

  • Bestaande apparatuur, op basis van gebruikersregistratie

  • Materialen die zowel voor het project als regulier worden aangeschaft, kunnen opgevoerd worden wanneer verbruikt.

De subsidievoorwaarden zijn gericht op het product, proces of de dienst die circulair moet zijn, de product- of materiaalketen die wordt gebruikt en de verwachte besparing in grondstoffen en CO2-reductie die door het project wordt gerealiseerd. Hierdoor is de subsidie specifiek gericht op bedrijven die zich echt inzetten voor een circulaire oplossing.

Deze subsidiekans biedt ondernemers unieke mogelijkheden om hun circulaire plannen waar te maken en bij te dragen aan een groener en duurzamer Nederland. Dit is goed voor het milieu, de economie en de samenleving. Zorg er dus voor dat je onderzoekt of je in aanmerking komt voor deze subsidie en maak gebruik van deze kans om de circulaire economie te ondersteunen.

Wil je als MKB-ondernemer meer weten over de Circulair Keten subsidie? Meld jezelf dan aan voor het online spreekuur op 27 en 28 februari, georganiseerd door De Breed en partners. Waarbij je al je vragen kan stellen omtrent deze subsidie en ontdek of jouw circulaire plannen in aanmerking komen voor financiële ondersteuning.

Via de onderstaande pagina kan er contact worden opgenomen en een tijdslot worden gereserveerd voor de genoemde data!

Previous
Previous

De PIM Podcast

Next
Next

Resultaten PIM tot nu