Makers Unite: “Ons financieel model gemaakt samen met PIM heeft nu al succes opgeleverd”

Thami Schweichler is directeur en oprichter van Makers Unite, een sociale onderneming die werkt met vluchtelingen door duurzame kledingproductie te maken voor grote bedrijven en modemerken. “Wij doen dit om werkkansen te creëren voor lokale mensen en nieuwkomers”, aldus Schweichler, die zelf opgroeide in Brazilië.

Schweichler is heel blij met de samenwerking met PIM: “Ze hebben mij geholpen om een nieuw financieel model te ontwikkelen voor een nieuwe business unit voor Makers Unite. Daarnaast heeft PIM ook geholpen met de structuur van mijn pitch, zodat ik aan potentiële investeerders kan presenteren.

Het resultaat van zijn samenwerking met PIM is onder andere terug te zien in hun pitch deck, een korte presentatie dat hun sociale business model toont. Maar ook met het financiële model heeft PIM Schweichler goed op weg geholpen. “Met hun hulp is het zo goed geworden, dat het mijn fundraising traject inmiddels al succes heeft opgeleverd”, zo vertelt de jonge ondernemer.

Resultaat

Foto: Zomertour 2021 - Bedrijfsbezoek gedeputeerde

In totaal wil Makers Unite zes ton ophalen in de vorm van subsidies of via het uitgeven van equity. Inmiddels hebben ze al een kwart van hun doelstelling opgehaald. Volgens Schweichler is dat te danken aan de kwaliteit van het materiaal maar ook omdat het resultaat van de samenwerking zo goed is. Schweichler zit niet stil en ziet nog meer mogelijkheden. “We hebben inmiddels vijf jaar voor bedrijven en modemerken kleding gemaakt en nu gaan we beginnen om op grote schaal kleding te repareren. We hebben een nieuwe propositie opgesteld voor een ‘business to business’ reparatiedienst voor grote modemerken”, legt hij uit. “We willen hiermee textielafval voorkomen.”

Foto: Zomertour 2021 - Bedrijfsbezoek gedeputeerde

Daarnaast wil Makers Unite ook een groot aantal werkplaatsen creëren om de regionale werkgelegenheid te stimuleren. “Door kleding te repareren in grote volumes kunnen we ervoor zorgen dat onze regio een positieve bijdrage levert aan het milieu”, besluit Schweichler.

Thami Schweichler was één van de ondernemers die aanwezig was tijdens het Ecosysteem NH dinner afgelopen vrijdag 17 september in restaurant Dauphine in Amsterdam. Gedeputeerde Ilse Zaal bracht ook een bliksembezoek aan het bedrijf van Schweichler.

• Meer weten over PIM? Lees hier meer en plan een intake of ga zelf aan de slag met onze online academy.

Previous
Previous

RavenFeed: “Om een ketting te kunnen maken, heb je meerdere schakels nodig”

Next
Next

The Dutch Weed Burger: “De hulp van PIM resulteerde in de verkoop van het bedrijf”