The Dutch Weed Burger: “De hulp van PIM resulteerde in de verkoop van het bedrijf”

Floortje Rasenberg is, zoals ze zelf zegt, ‘een ex-bankier turned ondernemer’ . In die hoedanigheid is zij een jaar geleden bij The Dutch Weed Burger begonnen. Rasenberg, die uit een echte ondernemersfamilie komt, was er niet alleen werkzaam als Managing Director, maar heeft ook zelf in het bedrijf geïnvesteerd.

“The Dutch Weed burger maakt veganistische producten waar zeewier in verwerkt is. Ons meest bekende product is de weed burger zelf”, aldus Rasenberg. “Samen met de oprichter Mark Kulsdom heb ik die het afgelopen jaar verder mogen brengen op de markt en is deze burger nu bij heel veel supermarkten en restaurants te koop.”

‘Enorm geholpen’

PIM heeft volgens Rasenberg The Dutch Weedburger de afgelopen jaren op twee verschillende vlakken geholpen. “Allereerst hebben ze ons enorm geholpen met het verkrijgen van de corona overbruggingslening door ons te helpen met het financieringsplan”, legt Rasenberg uit. “Toen we die eenmaal rond hadden en ook onze producten gereed waren voor de markt, was het uiteraard zaak om verdere investeringen op te halen. Ook daarbij heeft Pim ons, voor de tweede keer dus, geholpen.” Volgens Rasenberg heeft de hulp van PIM en de daaruit voortgekomen investeringen geresulteerd in de verkoop van het bedrijf aan Livekindly Collective, een fabrikant van vleesvervangers.

Dutch weedburger.jpeg

Inmiddels is van Rasenberg niet meer werkzaam bij The Dutch Weedburger. Met de verkoop van het bedrijf besloot zij om zich op nieuwe projecten en start-ups te storten. Ze denkt met een positief gevoel terug aan het avontuur, maar ook aan de samenwerking met PIM.

“Wat mij het meest is bijgebleven aan de steun van PIM is dat ze een heel volwaardige gesprekspartner zijn. Echt een sparringpartner op niveau waarbij ze tegelijkertijd snel kunnen schakelen en heel professioneel zijn”, zegt Rasenberg. “Maar ze zijn ook gewoon leuk, ik werk het liefst alleen maar samen met leuke mensen. En dat allemaal ook nog voor een betaalbaar budget, wat ook past bij de wereld waar ik tegenwoordig in verkeer”, aldus de voormalig bankier.

Floortje Rasenberg was één van de ondernemers die aanwezig was tijdens het Ecosysteem NH dinner afgelopen vrijdag 17 september in restaurant Dauphine in Amsterdam.

• Meer weten over PIM? Lees hier meer en plan een intake of ga zelf aan de slag met onze online academy.

Previous
Previous

Makers Unite: “Ons financieel model gemaakt samen met PIM heeft nu al succes opgeleverd”

Next
Next

ROM officieel gelanceerd in Noord-Holland onder de nieuwe naam ROM InWest